33. hét - A lovagkeresztes kereszteslovag

last_crusader.jpgA hét legütősebb hírének bevezetőjét Schmidt Mária tolmácsolja: "lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük". Na csak el ne bőgjem magam véletlenül. Mikor tudod, hogy megint nagy a baj? Hát például amikor Bayer Zsoltot egy mondatban emlegetik azzal, hogy "érték", meg "hagyomány", meg "józan ész".

Schmidt Mária mondatának az első felével mindenesetre tényleg nem lehet vitatkozni: Bayer Zsoltot a héten a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Ebben pedig egyetlen jó dolog van, mégpedig hogy az ő stílusában gratulálhatunk neki: Váljék egészségedre, te utolsó szarházi kutyaszopó tetves geciputtony!

:) 

A kitüntetés híre nagyot szólt, gondoljunk csak arra, miként sepert le seperc alatt olyan más heti beszédtémákat, mint például 56'-os emlékév imázszenéje, az Egy szabad országért, amely a szabadságról szóló, eredetileg egy, a miami egyetemnek írt újrahasznosított opus, és amelynek első sorát tényleg nem tudod másként hallani, minthogy "Magyarország halszagú", és amely szabadságról szóló dal alatt amúgy a youtube-kommentek le vannak tiltva. 

Az ország egyik felét a Bayer-hír hallatán vitte el az agyvérzés. A másikat meg akkor, amikor Lázár János megindokolta, hogy miért is esett épp az úriemberre a választásuk:

Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismerésekéntkapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését.

Na most vagy az van, hogy Bayer Zsolt titokban olyan újságíró lett, aki képes bármit is hitelesen és méltó módon bemutatni, vagy a fenti mondatnak annyi értelme van, mintha egy vízforraló mondta volna. Hát mi a lófasz történik itt? Bayer Zsolt nem újságíró, nem publicista, szimplán csak egy olyan fekete lyuk, ami elnyeri az értelmet és ettől mintha erősödni látszódna; ez pedig valakinek biztosan tetszik. Kit akarunk átverni? Bayer Zsoltnál még a paródiája is jobban tud írni.

Bayer Zsolt egy szerep: ha tényleg olyan tökös lenne, mint amilyennek az írásaiból tűnik, el se fogadta volna a kitüntetést, mert hogy lehet ezt komolyan venni, ha egyszer már a Bencsiket is megdobtátok vele? Mindenkinek a kurva anyját!

Onnan lehet még tudni, hogy egy kitüntetés rossz helyen landol, hogy a korábban kitüntetettek gondolkodás nélkül azt mondják: hát ha ez az új kolléga, akkor részemről ennyi volt a buli; én semmi szín alatt nem akarom, hogy hozzá bármiféle közöm legyen. Amikor ilyen történik, akkor biztos lehetsz benne, hogy valahol valami nagyon félrement; aligha lehet ennél elegánsabban azt üzenni a döntéshozóknak, hogy "Nyaljátok ki a seggem!". Hatalmas tisztelet Kaltenbach Jenőnek és Kenyeres Istvánnak, amiért otthagyták az egészet a francba - és egyben sok sikert az álláskereséshez :).

14079572_1165114640211309_2608752812207556095_n.jpg

Forrás: Konok Péter

Oké. Mint minden kitüntetésnek, persze ennek is van egy kis üzenete, ami ezúttal így szól: ma Magyarországon le lehet akasztani egy lovagkeresztet úgy, ha. Idegengyűlölő vagy. Csökkentértelmű vagy. Bármit a szádba veszel, amit a szádhoz raknak. Tő. Mondatokban. Írsz.  

Egy újabb dolog, amivel egyszer majd el kell számolniuk.

Na, nem egymás között.

Előttünk.

Szerk.: A kommentek között is többször felmerült, hogy jár-e lóvé a kitüntetés mellé. Erről infókat a Reakciós Reflexiók blogon találtam, itt lehet olvasni.