31. hét - Voldemort, óvodások, tejszínhab, Rio

Emlékezzünk a jóra, ne felejtsük el a rosszat: vegyük át újra az előző hét legfontosabb híreit, nem fogunk unatkozni! Lesz szó korrupt politikusokról, református srácoknak tartott erotikus showműsorról, török szultánról és lövöldöző amerikai fiatalokról!

 

A korrupt Voldemort

Mi más is lehetne az előző hét legfontosabb híre, minthogy nagy valószínűséggel van legalább egy országgyűlési képviselő, aki magát Voldemort nagyúrnak szólíttatja és "alkotmányos költségnek" hívja a kenőpénzt.

A sztori röviden: Zsolt és Tibor, két jóbarát, kevés melóval akar sok pénzt keresni uniós pályázatokon -- nagyon jól tudjuk, ez mit jelent. Hamarosan eljutnak egy olyan politikoshoz, aki közel ül a tűzhöz és remélik, hogy az ő segítségével majd rengeteg lóvét akaszthatnak le. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy ez a politikus valójában a fideszes Mengyi Roland volna-e, de a sztori enélkül is elég vicces, ugyanis ez a fickó a megbeszéléseken magát Voldemortnak akarja szólíttatni. Valószínűleg úgy is szólították.

Ez nem vicc: a valaha élt legsötétebb varázsló a fedőneve.

Voldemort szeme felcsillan, mert ő is szeret kevés melóval sok pénzt keresni, és ha még mellé finoman átverheti a két szerencsecsomagot, az még jobb. Eltelik egy kis idő, és Voldemort nagyúr kimutatja a foga fehérjét, ugyanis a megszerzett összeg 50%-át követeli magának. Eltelik még egy kis idő, majd az összeg 90%-át követeli magának.

Zsolt és Tibor kicsit kellemetlenül érzi magát, de úgy vannak vele, hogy a következő ciklusban kétmilliárdot is össze tudnak szedni, úgyhogy megéri befektetni. Voldemort továbbmegy és egy személyes találkozón Tibornak azt mondja, a bizalom fontos, és mint ilyen, meg kell venni, az "alkotmányos költség" ára: 5 millió forint. Aztán találkozik privátban Zsolttal is, neki már 10 millióba kerül a bizalom.

A két fickó tanakodik, majd úgy dönt, belemennek, persze kölcsön kell kérniük.

(Azért ez vagány: ahhoz, hogy lopni tudj, előbb kölcsön kell kérned...)

Kb. mostanra már szerintem mindenkinek leesett, hogy Zsolt és Tibor a két legbalfaszabb balfasz a világon és szerintem valahol ők maguk is sejtették, hogy kispályások egy sötét nagyúrhoz képest. (Csak az a fránya pénz, mindig az a fránya pénz!) A 168 óra által idézett jegyzőkönyvben például a következő beszélgetésüket olvashatjuk:

- Innentől sínen vagyunk!
- Mint József Attila?
- Így van.
- De ő kurva szarul járt a végén.


Nos, a srácok is "kurva szarul" jártak a végén, hiszen időközben megindult a nyomozás és az üzlet befuccsolt. Egyelőre az van, hogy Zsolt és Tibor beismerő vallomást tettek, Mengyi pedig azt mondja, visszaéltek a nevével.

Sokat nevettem a sztorin, hiszen Voldemort, alkotmányos költség, 90%, Voldemort, alkotmányos költség, 90%, Voldemort, alkotmányos költség...

HOGY MIIIII? 90%??? Az ország kap zsetont az Uniótól és annak 90%-a egy olyan faszihoz megy, akinek az egészhez semmi köze? 

90%?

Ezt a balfaszt, hát ettől a két hülyétől ezer százalékot is kérhetett volna, legfeljebb kicsivel nagyobb kölcsönt vesznek fel!

A helyzet persze az, hogy ha ez a Voldemort nevű szemétláda nem lett volna ekkora egy kapzsi állat, és mondjuk megáll 90%-nál, lehet, hogy nyélbe ütik az üzletet, mielőtt a nyomozók bekopognak az ajtón. És akkor előző héten nem lett volna miről beszélnünk. 

Na csak gondoljunk bele, hogy hány ehhez hasonló ügy volt mondjuk az elmúlt 5-10 évben, és vajon mennyiről nincsen mai napig halvány lila fogalmunk se.

Az elmúlt hét egyéb fontos hírei

- A magyar külügy a török kormány kérésére vizsgálja, kötődik-e az angyalföldi Orchidea Óvoda és Általános Iskola a török puccs kirobbantásával gyanúsított Gülenhez. Brüsszel nem diktál. Ankara igen; kis ország, kis külpolitika. Szorítunk a Szijjártóhoz bekéretett félszáz óvodásnak.*

- Magyarország férfitagjainak jelentős része szeretett volna néhány percre 13-14 éves református kézilabdázó srác lenni, miután napvilágra került egy korábbi hír, miszerint, pár évvel ezelőtt az egyik kézis torna döntője után az aranyérmet szerző veszprémi csapatnak, meg a bronzérmet szerző refkós utánpótláscsapatnak az egyik szülő táncoslányokat rendelt, akiknek a melléről a fiúk lenyalhatták a tejszínhabot. A jegyzőkönyv szerint

A kihallgatott tanúk elmondásai alapján az egész rendezvény jó hangulatban telt, a fiatal fiúk számára élvezhető volt, az bennük lelki törést nem okozott.”

A helyi református lelkész a rendőrséghez fordult, azután lemondatták a posztjáról.

- Elkezdődött a riói olimpia, nagyon szép megnyitóval, így bizonyították a brazilok, hogy lehet nulla pénzből, velejéig romlott & korrupt politikusokkal is gyönyörű nyitóünnepséget összehozni, úgyhogy hajrá Magyarország, hajrá Budapest! Az első napon rögtön amerikai tini lövöldözött: az első riói aranyat Virginia Thrasher nyerte, női tízméteres légpuskában. Magyar sikerek is akadnak: 

Gratulálunk Szász Emesének és Hosszú Katinkának!!!

 

* Ez vicc. Szó sincs bekéretett óvodásokról. Szijjártó Péter nem ilyen, sőt, meglepően jó külügyminiszter, mármint ahhoz képest, hogy valójában egy futsaljátékos.